4 קבוצות מזון

דגנים, קטניות, ירקות ופירות


תזונה זו, שהיא צמחית כולה, מספקת לגוף את כל אבות המזון הדרושים לו בצורה מלאה ומאוזנת,
מבלי לגרום להצטברות עודפים. תזונה זו על ארבע קבוצות מזון:
דגנים, קטניות, ירקות, פירות


דגנים

קבוצת הדגנים כוללת: אורז, חיטה (לחם, פסטות, בורגול, סולת), תירס, שעורה, דוחן, קינואה ושיבולת שועל, ומוצריהם השונים. הדגנים מכילים חלבונים, סיבים, עמילנים (פחמימות), ויטמינים מקבוצה B טובים לבריאות במיוחד הם הדגנים המלאים (כגון אורז מלא ומוצרים מחיטה מלאה), משום שהם עשירים יותר בערכים תזונתיים.

קטניות

קבוצת הקטניות כוללת: שעועית, סויה, פול, עדשים, אפונה וחומוס. הקטניות מהוות מקור טוב לחלבונים, סיבים (למעט טופו וחלב סויה), ברזל, סידן, ויטמינים מקבוצה B, אשלגן, מגנזיום ואבץ. יש להשרות את הקטניות לפני הבישול ולבשלן בסיר לחץ, או בסיר רגיל לזמן ממושך.

ירקות

הירקות עשירים בסיבים תזונתיים, במינרלים ובוויטמינים. ירקות בעלי עלים ירוקים וברוקולי מהווים מקור טוב במיוחד לסידן ולברזל. ירקות צהובים כהים וכתומים, כגון גזר, דלעת ובטטה, מהווים מקור טוב במיוחד של בטא-קרוטין, ההופך בגוף לוויטמין A.

פירות

פירות טריים מכילים ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וסוכרים טבעיים. פירות הדר, מלונים, קיווי ותות שדה עשירים במיוחד בוויטמין C. פירות טריים מומלץ לאכול בין הארוחות או כארוחה בפני עצמה, ולא לאחר ארוחה כבדה. פירות יבשים הם מקור טוב לסידן.

לחזרה לעמוד המאמרים וכתבות לחצו כאן